top of page
Zoeken

De laatste dag........

  • Foto van schrijver: Fleur le Noble
    Fleur le Noble
  • 18 apr 2018
  • 3 minuten om te lezen

Wat jammer dat dit de laatste dag is, dat deze leerzame, leuke en uitdagende bijeenkomsten voorbij zijn. We zeggen al een paar keer vandaag tegen elkaar, laten we de whats app groep in ere houden. en nog eens afspreken......

De dag van vandaag:

Een briljante ICT mislukking

Mijn persoonlijke ICT mislukking was het gebruik van een VR-bril in de klas

Wat was het doel: filmpje vd school maken

Hoe is het aangepakt: kartonnen ding gekocht en thats it

Wat heb je er van geleerd: niet meer met je eigen mobiel

Andere mislukkingen: Smartborden op het MBO, verschillende laptops op de basisschool, een nieuw infrastructuur op het MBO, Ipad bij de kleuters vol gezet met digitale prentenboeken

BIj alle mislukkingen was set een gebrek aan visie, maar vooral ingezet op infrastructuur

De mislukkingen worden naast het Sumre model, TPACK, het Hype model en 4 in balans gelegd en we bespreken met elkaar waar het mis is gegaan.

Spelen met de tools

Er ligt verschillende materiaal in het lokaal, waar we mee mogen 'spelen'.

Van te voren hebben we een email gekregen met het materiaal. Ik ga met John en Gulsen aan de slg met de Make blocks neuron aan de slag.

Er zitten een aantal projecten bij die de kinderen stap voor stap kunnen doorlopen, zodat ze de materialen en de besturing leren kennen. Wij doen het zelfde en gaan dus ontdekkend leren.

NA de lunch gaan we verder, maar dan richting de presentatie van deze materialen.

Master project

Aan de hand van onze Google Classroom omgeving legt Koos nog wat meer over het master project uit.

klik op over, ga naar opzet van het master project.

Let op de 5 punten van de beoordeling. literatuur, tussenkopjes, structuur, eenduidigheid en relevantie.

Het is belangrijk dat het gekoppeld is aan de praktijk. Ik doe dit en en dit, omdat ik gelezen heb in de literatuur dat het wel en niet werkt.

Verwijzen naar de literatuur en wat heb ik daar uit gehaald. welke conclusies heb ik daar uitgehaald. APA verwijzing is belangrijk. TIp van Sjef: Scribd.com handig als verwijzing naar je bron.

de uitvoering in de praktijk, er staan 10 punten waar je PVA (plan van aanpak) aan moet voldoen. Aantoonbare resultaten kunnen ook pas volgend schooljaar terug te zien, schrijf dan wel een verwachtingspatroon.

Presentatie van je masterproject

iedere student krijgt een kwartiertje de tijd om je master te presenteren. (zie google classroom)

Je mag kiezen welke presentatie vorm je gebruikt. Je kan het aan de hand van je website doen, als die klaar is en er ook filmpjes bij staan. Mag ook in Powerpoint of in prowise. Directeur mag mee naar de presentaties.

Beoordeling gebeurt altijd door 2 docenten

Presenties van de Challange day

Selina en Anja hebben Nearpod onderzocht. Een presentietool online. 4

weken gratis, daarna een betaald account. Het is in het Engels. ER kan wel iets meer mee dan met Prowise. Er word ook gewerkt aan een Nederlandse versie gemaakt van Leson up. Daarmee kan je ook musea bezoeken. Voordeel is de afwisseling die je er in kan gebruiken, presentie, quiz, filmpje delen etc.

Saskia, Sjef en Ilse werken met Arduino. leren programmeren en techniek voor iedereen. Een basisset met technische onderdelen. Tijdens hun eigen onderzoekje kwamen e er achter dat het erg moeilijk is en wellicht in te zetten is in een plusklas. Niet echt voor de hele basisschool in te zetten. Hte is vrij goedkoop in verhouding tot LEGO.

Zelf heb ik met Gulsen en Johan met de Make block neuron gewerkt. Het is een leuk product voor een redelijke prijs.

Tot slot laten Ismael, Frederique en Florentine via Google expedition met een VR bril. Ze sloten de presentatie af met een plus en min lijstje. Wij werden er zelf al vrij druk van, is niet te doen met een hele klas. DE conclusie van dit groepje is dat er nog te weinig beschikbaar is in het Nederlands. En dat je je eigen mobiel moet gebruiken. Wanneer dit verder ontwikkeld wordt en in het Nederlands beschikbaar is, dan zou het bij Wereld Oriëntatie goed inzetbaar.

Rondje master

Ilse: tablets in IPC

Selina plannet learing

Florentine: programmeren

Frederique: programmeren

Gulsen: computer denken

Johan: digibord

Isamel: mediawijsheid

Anja: innoveren, hoe dan

Saskia: moderne technologie niet leerkracht afhankelijk

Sjef: Leerlijn apps in de reken apps

De toekomst:

Raymond en Koos zijn naar een spreker geweest: Amy Webb. Zij vonden dit erg interessant. Toekomst gericht, verdwijnt de smartphone? gezichtsherkenning erg in ontwikkeling,. En ook wordt er steeds meer gesproken tegen apparaten. Moeten we onze kinderen daarin opleiden? Wat moeten we ze leren: kritisch tegen al de ontwikkelingen aan kijken en weten wat er speelt. Artificial Intelligence is is opkomst.

tip van Raymond voor mijn master: Widar in Delft school, waar ze daar ook mee bezig zijn met digitale geletterdheid

https://www.vswidar.nl/


 
 
 

Commentaires


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:

© 2023 by NOMAD ON THE ROAD. Proudly created with Wix.com

  • b-facebook
  • Instagram Black Round
bottom of page